Flash Player Required

B2B

Putovanja

Putopisi

Galerije

Urednik

Siniša
Viđak
Putovanje
Prag iz Splita

Putovanja - Južna Europa - Rim iz SplitaPutovanje u Rim:
Vječni grad, antička baština bez premca, najznačajnija kršćanska svetišta,
slikovite uličice talijanske metropole, umjetnička djela u brojnim muzejima,
mirisne gradske tržnice, bučni i temperamentni žitelji,
arhitektura koja je obilježila gotovo sve epohe ...
i grad koji je uvijek postavljao nove standarde,
kojeg su pokušavali slijediti
i koji Vam je sada tako lako
dostupan!!!


Šifra PUTOVANJE U RIM: EX14-122

1) srijeda 18.06.'14.
SPLIT – RIM
Okupljanje skupine za putovanje u Rim iz Splita u 16:00 sati u zračnoj luci Split. Prijava na let Split-Rim. Let 18:00h/19:00h. Granične formalnosti i preuzimanje prtljage. Transfer do hotela u središtu grada. Smještaj u sobe. Slobodna večer. Noćenje #1.

2) četvrtak 19.06.'14.
RIM
Doručak. Obilazak grada u pratnji vodiča. Putovanje u Rim započinjemo razgledom bazilike Santa Maria Maggiore. Ovo je najznačajnija marijanska crkva svijeta, mjesto na kojemu je izgrađena prva crkva posvećena Djevici Mariji. Obilazak unutrašnjosti bazilike. Šetnjom nastavljamo prema crkvi S.Pietro in Vincoli (ovdje su okovi svetog Petra i kip Mojsija od Michelangela). Nakon obilaska se spuštamo do Koloseuma. Obilazimo najznačajnije atničke ostatke grada: Fori Romani, Kapitolij, Piazza Venezia, Santa Maria sopra Minerva, San Luigi dei Francesi, Panteon, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna, Piazza della Republica. Tijekom obilaska koji je cjelodnevan napravit ćemo stanku za ručak na trgu Navonna. Slobodna večer. Noćenje #2.

3) petak 20.06.'14.
VATIKAN
Raniji doručak. Naše putovanje u Rim iz Splita dovodi nas do dana posvećenog mini državi Vatikanu. Odlazimo javnim prijevozom. Uz prethodnu najavu i uplatu rezervacije i ulaznice: Obilazak VATIKANSKIH MUZEJA, nepregledne zbirke umjetnina od antičkih kipova i renesansnih remek djela do suvremenog slikarstva. Zatim obilazak središta kršćanstva, trga i bazilike Sv. Petra. Ovaj impresivni kompleks rađen je kroz brojna stoljeća i rukama najvećih arhitekata i umjetnika Zapada. Ipak, još uvijek održava neprekinutu poveznicu s počecima kršćanstva. Nastao na mjestu na kojemu je grob svetog Petra. Obilazimo trg ispred Bazilike, te ulazimo u najveću crkvu Europe (glavni brod je dužine preko 230m a kupola se uzdiže preko 130m). Nakon obilaska slobodan ostatak dana. Noćenje #3.

4) subota 21.06.'14.
RIM – SPLIT
Doručak. Odjava iz hotelskih soba i deponiranje prtljage u hotelu. Odlazak do bazilike San Paolo fuori le Mura (Sveti Pavao izvan zidina). Među četiri rimske bazilike, ovdje se najbolje može razaznati izgled ranokršćanskih bazilika – arhitektura je izvorna i u planu crkve i u njenim ukrasima! Obilazimo atrij i unutrašnjost zdanja (nakon požara krovište je obloženo slavonskom hrastovinom), te razgledamo portrete papa. Slijedi odlazak do bazilike Svetog Ivana Lateranskog. Katedrala Rima, u kojoj je na glavnom oltaru još uvijek drvena ploča na s koje je svete mise služio Sveti Petar i rimski biskupi prva 3 stoljeća Kršćanstva. Nakon obilaska slobodno vrijeme u središtu grada. Okupljanje skupine je u 19:00h na recepciji hotela. S prtljagom odlazimo za zračnu luku. Prijava na let i granične formalnosti. Let Rim-Split 21:55h/23:00h. Putovanje u Rim iz Splita završava!Cijena po osobi
2.990 kn

Cijena aranžmana za putovanje u Rim UKLJUČUJE:
Cijena aranžmana za putovanje u Rim NE UKLJUČUJE:
Prijavite se za putovanje u Rim OVDJE

Važne napomene za putovanje u Rim iz Splita:
(1) Prilikom prijave za putovanje PUTNIK SNOSI ODGOVORNOST agenciji u pisanom obliku dostaviti podatke o sebi koji su ISTOVJETNI onima navedenim na putnom dokumentu (putovnica ili osobna iskaznica za države EU). Zrakoplovne karte izdaju se na ime prezime i ostale podatke iz prijavnice / ugovora. U slučaju da podaci nisu istovjetni PUTNIK SNOSI TROŠAK IZDAVANJA ZRAKOPLOVNIH KARTI na licu mjesta. (2) Preporučeno je na putovanje nositi preslik putnog dokumenta koji će tijekom boravka na odredištu biti u ručnoj prtljazi, dok putni dokument pohranite u sobi ili u hotelskom sefu. U slučaju krađe putnog dokumenta putnik plaća asistenciju vodiča za izdavanje putnog lista kao zamjene za putni dokument na licu mjesta u iznosu od 50€; (3) Agencija nije odgovorna za eventualna kašnjenja zrakoplova; (4) Izmjene satnica letova su moguće, te će putnici o eventualnim izmjenama biti obaviješteni; (5) Ovo je grupno putovanje pa agencija zadržava pravo odgode termina polaska ili otkaza putovanja zbog nedovoljnog broja prijavljenih. U ovom slučaju putnike obavještavamo o statusu putovanja najkasnije 7 dana prije predviđenog polaska. (6) Putovanje se organizira pod uvjetima definiranim „Općim uvjetima organizacije turističkih aranžmana“ turističke agencije F-TOURS putovanja d.o.o. (7) Fakultativni izleti organiziraju se na bazi min 25 prijavljenih, osim u slučaju da je drukčije navedeno; (8) U slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili povišenja tečaja kune prema euru (1 EMU = 7,8 HRK), a od datuma objave aranžmana agencija zadržava pravo korekcije cijene. (9) minimalni broj prijavljenih za ovo putovanje: 25. Datum objave aranžmana: 29.04.2014.

PRIJAVITE SE ZA PUTOVANJE U RIM > OVDJE

Kontakt: Siniša Viđak 091.31.333.54.


© Copyright 2015 F-tours putovanja d.o.o.