Flash Player Required

B2B

Putovanja

Putopisi

Galerije

Urednik

Siniša
Viđak
Putovanje
Prag iz Splita

Putovanja - Drevne civilizacije - Istanbul iz SplitaOrijentalni vikend u gradu na dva kontinenta, mjestu sudara Istoka i Zapada, gorostasnom megapolisu koji se širi više po 50 km od Bospora.
Nezamislivi kontrasti u kulturnom, ekonomskom i populacijskom središtu mnogoljudne Turske čekaju Vas na putovanju u Carigrad ili Istanbul

 
Šifra aranžmana za putovanje u Istanbul EX13-115B

Prijavite se OVDJE

1) subota 22.06.'13.
SPLIT – ISTANBUL Upoznavanje grada
Okupljanje grupe za putovanje u Carigrad (Istanbul) 90 minuta prije leta u zračnoj luci SPLIT (let bi trebao biti u jutarnjim satima, a točna satnica objavljena 15 dana prije polaska). Upoznavanje s pratiteljem grupe pokraj šaltera informacija i prijava na let. Granične i carinske formalnosti. Let Split-Istanbul traje oko sat i pol. Granične i carinske formalnosti u zračnoj luci, te panoramska vožnja gradom uz stanku u najstarijem dijelu grada, Sultanahmet, za obilazak: Plava džamija (obilazak unutrašnjosti), Hipodrom, Teodozijev obelisk, Serpentina, Fontana Wilhelma II. Dušu drevnog Bizanta upoznajemo kroz posjet crkvi božanske mudrosti, Aja Sofija. Građena je u rekordno kratkom roku tijekom VI. stoljeća i postala je kamenom temeljcem bizantske arhitekture. Njena veličanstvena kupola prva je ikada podignuta iznad tla, a do visine od preko 50 metara (ulaznica na licu mjesta). Slijedi transfer do hotela 4*. Smještaj u sobe i slobodna večer. Noćenje #1.

2) nedjelja 23.06.'13.
ISTANBUL Palače Istanbula
Doručak. Danas predlažemo fakultativni izlet Palače Istanbula! Dolmabahce palača: izgrađena sredinom 19. st. kao nove rezidencije turskog sultana. U arhitekturi i dekoraciji osjeća se europski utjecaj. Obuhvaća 45.000 m2 za čiju je gradnju Sultan potrošio nevjerojatnih 5 milijuna zlatnih otomanskih funti (ekvivalent: 35 tona čistog zlata!!!). Slijedi posjet Topkapi palači koja je bila sjedište Otomanskog carstva više od 400 godina, a danas je zdanje pod zaštitom UNESCO-a. Kompleks se sastoji od velebnih palača i prekrasnih vrtova, a za posjetitelje je dostupna riznica s nevjerojatnom zbirkom nakita i drugih predmeta od zlata, dragog kamenja i dijamanata. Nakon posjeta možete šetati starim dijelog grada, kušati lokalne specijalitete, ili posjetiti obližnju Cisternu baziliku i Arheološki muzej. Noćenje #2.

3) ponedjeljak 24.06.'13.
ISTANBUL Slobodan dan za shopping
Doručak. Danas predlažemo odlazak (šetnju) do Kapali čaršije, velike natkrivene tržnice s oko tri i pol tisuće trgovina zlatom, srebrom, suvenirima, skupocjenim tkaninama, kožom, tepisima. Ovdje možete pronaći od igle do lokomotive, uživati u cjenkanju i osjetiti šarm istoka. Nakon uživanja u trgovini, fotografiranju, cijenkanju, ostatak dana slobodan. U blizini je Cisterna-bazilika i Arheološki muzej koji će krasno upotpuniti dan za one koji ne uživaju u kupnji. Navečer fakultativni izlet (preporuka): odlazak na tradicionalnu večeru uz turske specijalitete i raznovrsni folklorni program (trbušni ples). Noćenje #3.

4) utorak 25.06.'13.
ISTANBUL - SPLIT Raskoš uz Bospor
Doručak. Odjava iz hotela. Deponiranje prtljage prema instrukcijama vodiča. Slobodno vrijeme tijekom kojeg predlažemo fakultativni posjet: Bosporska čarolija. Misir čaršija (egipatska tržnica) na kojoj možete kupiti začine (ponuda je nevjerojatno raznolika), čajeve i brojne druge proizvode. Plovidba Bosporom tijekom koje ćemo razgledati elitne četvrti grada koje se protežu u zelenom priobalnom pojasu uz morski tjesnac. Vidjet ćemo i utvrdu Rumeli koju je podigao sultan Mehmed II Osvajač, te priobalje azijske strane grada i veliki Bosporski most. Nakon plovidbe odlazimo na zajednički ručak (riblji meni). U opuštenoj atmosferi sabrat ćemo dojmove naše zajedničke pustolovine najvećeg grada Turske. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i transfer u zračnu luku Ataturk. Prijava na let, granične i carinske formalnosti. Let Istanbul-Split traje oko sat i pol. Putovanje u Istanbul završava!Cijena aranžmana
po osobi u dvokrevetnoj sobi:
2.250 kn
Za detaljnije informacije o cijeni aranžmana obratite se u agenciju.

CIJENA aranžmana za putovanje u Istanbul UKLJUČUJE:


CIJENA aranžmana za putovanje u Istanbul NE UKLJUČUJE:


PREPORUKA:
Paket osiguranje CORIS koji vrijedi za inozemstvo i uključuje zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza po cijeni od 80 kn.

POPUSTI:
Dijete od 0-2 godine besplatno; dijete od 2 do 12 godina popust 300 kn.

Važno:
(1) Agencija nije odgovorna za eventualna kašnjenja zrakoplova;
(2) Satnice letova podložne su promjeni te se program putovanja definira tek prilikom objava satnica letova, svi sadržaji se realiziraju po danima i satnicama koje se definiraju neposredno prije polaska;
(3) Ovo je grupno putovanje pa agencija zadržava pravo odgode termina polaska ili otkaza putovanja zbog nedovoljnog broja prijavljenih. U ovom slučaju putnike obavještavamo o statusu putovanja najkasnije 7 dan prije predviđenog polaska.
(4) Putovanje se organizira pod uvjetima definiranim „Općim uvjetima organizacije turističkih aranžmana“ turističke agencije F-TOURS putovanja d.o.o.
(5) Fakultativni izleti organiziraju se na bazi min 30 prijavljenih, osim u slučaju da je drukčije navedeno;
(6) U slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja iznad 1EMU=7,6HRK a od datuma objave aranžmana agencija zadržava pravo korekcije cijene.

Datum objave aranžmana: 23.01.2013.

Prijavite se OVDJEKontakt: Siniša Viđak 091.31.333.54.
© Copyright 2015 F-tours putovanja d.o.o.