Flash Player Required

B2B

Putovanja

Putopisi

Galerije

Urednik

Siniša
Viđak
Putovanje
Prag iz Splita

Putovanja - Drevne civilizacije - Putovanje u IzraelŠIFRA ARANŽMANA ZA PUTOVANJE U IZRAEL: EX-TLV-12112013
Putovanje se realizira u suradnji s udrugom Sveta Zemlja i osmišljeno je kao hodočašće 
Stopama Isusa Krista

Polasci 2015.
18. 11. – 25. 11. 2014.

SLIČNO PUTOVANJE: Jordan & Izrael OVDJE

Putovanje u Izrael, dan 1
LET ZA TEL AVIV – NAZARET
Okupljanje skupine za putovanje u Izrael u zračnoj luci Zagreb u dogovoreni sat. (Za putnike iz Splita organizirani transfer s naplatnih kučica u Dugopolu). Prijava na let. Granične i carinske formalnosti. Let za Tel Aviv. Ukrcaj u autobus visoke turističke klase i putovanje u Nazaret. Smještaj u hotelske sobe, večera, noćenje #1.


Putovanje u Izrael, dan 2
KANA GALILEJSKA
Doručak i Sveta misa u Bazilici Navještenja. Razgled Bazilike, crkve sv. Josipa, sinagoge i crkve Marijinog izvora. Ručak. Putovanje u Kanu Galilejsku. Posjet crkvi prvog Isusova čuda. Obnova bračnih zavjeta za nazočne bračne parove. Povratak u hotel za večeru, noćenje #2.


Putovanje u Izrael, dan 3
BRDO BLAŽENSTAVA – KAFARNAUM – GALILEJSKO JEZERO
Doručak i putovanje u Tabgu. Obilazak crkve čudesnog umnoženja kruha i riba, te posjet crkvi sv. Petra (crkva Petrova prvenstva). Sveta misa na Brdu Blaženstava. Ručak, te posjet Kafarnaumu, gradu u kojem je Isus proveo najviše vremena tijekom svog javnog djelovanja. Razgled ostataka Starog grada, sinagoge i Petrove kuće. Putovanje na Galilejsko jezero. Vožnja čamcem po jezeru, nakon čega slijedi odlazak do mjesta Yardenit na rijeci Jordan i obnova krsnih zavjeta. Večera u hotelu, noćenje #3.


Putovanje u Izrael, dan 4
NAZARET – TABOR – HAIFA – JERUZALEM
Doručak i putovanje do brda Tabor i Bazilike Preobraženja. Sveta misa i ručak, te poslije ručka putovanje u Haifu. Ovo je lučki grad na sjeveru Izraela gdje posjećujemo brdo Karmel na kojem je djelovao prorok Ilija. Obilazimo Ilijinu špilju u crkvi Gospe karmelske i samostan Stella maris. Panoramski razgled Bahajskih vrtova. Putovanje u Jeruzalem. Smještaj u hotelske sobe, večera, noćenje #4.


Putovanje u Izrael, dan 5
BETLEHEM – EIN KARIM
Doručak i kraće putovanje u Betlehem. Posjet Pastirskim poljima. Odlazak u stari dio grada do trga Jaslica (Manger). Sveta misa. Ručak. Razgledavamo: Bazilika Rođenja Isusova, špilja sv. Josipa i sv. Jeronima, bazilika sv. Katarine, Špilja mlijeka. Putovanje u Ein Karim, rodno mjestu Ivana Krstitelja. Obilazak crkve Marijina i Elizabetina susreta i crkve Sv. Ivana Krstitelja. Povratak u hotel, večera, noćenje #5.


Putovanje u Izrael, dan 6
MASLINSKA GORA – CENACOLO – ZID PLAČA
Doručak. Cjelodnevni razgled Jeruzalema: Maslinska gora, crkva Očenaša, crkva Dominus flevit, Crkva svih naroda podignuta na mjestu u kojem se Isus znojio krvavim znojem. Ručak. Nastavak razgleda koji počinje usponom na brdo Sion i posjet crkvi Sv. Petra od pijetlova pijeva (Kaifin dvor). Obilazak crkve Dormitio Mariae, crkve podignute na mjestu Marijina usnuća. Posjet Cenacolu, mjestu Posljednje večere. Sveta Misa u franjevačkoj crkvi uz Cenacolo (u 15 sati). Posjet Zapadnom zidu ili Zidu plača, ostatku nekadašnjeg Hrama, te povratak u hotel. Večera, noćenje #6.


Putovanje u Izrael, dan 7
VIA DOLOROSA – JERIHON – QUMRAN – MRTVO MORE
Sv. Misa u Svetom grobu u 5:00 sati. Doručak po dogovoru. Ulazak u Stari grad Jeruzalem na Stjepanova vrata, crkva sv. Ane, posvećene Gospinu rođenju, ribnjak Bethezda, Kapela bičevanja i osude, bazilika Ecce homo. Križni put do Crkve Kristova groba. Razgled Bazilike. Odlazak na ručak u Jerihon, najstariji grad na svijetu. Obilazimo: Elizejev izvor, Zakejeva smokva i Brdo kušnje. Slobodno vrijeme na Mrtvom moru za kupanje (ovisno o datumu posjeta i klimatskim prilikama). Slijedi posjet Qumranu, mjestu pronalaska svitaka s Mrtvog mora. Povratak u hotel, večera, noćenje #7.


Putovanje u Izrael, dan 8
JERUZALEM – TEL AVIV – ZAGREB
Polazak iz hotela u zračnu luku Tel Aviv ovisno o satnici leta. Prijava na let, granične i carinske formalnosti. Let Tel Aviv-Zagreb. Putovanje u Izrael, hodočašće u Svetu zemlju, završava.


Cijena aranžmana za putovanje u Izrael
za uplate gotovinom prije polaska

od 9.890 kn
CIJENA SE OBRAČUNAVA NA DAN UPLATE PREMA TEČAJU ZA USD, A IZNOSI 1499 USD
CIJENA S POPUSTOM ZA UPLATE NOVČANICAMA ILI UPLATE NA RAČUN AGENCIJE 1.420 USD
Za detaljnije informacije o cijeni i uvjetima plaćanja obratite se u Agenciju tel. 021/ 344.842.


Cijena aranžmana za putovanje u Izrael UKLJUČUJE:
Cijena aranžmana za putovanje u Izrael CIJENA NE UKLJUČUJE:
U slučaju promjene tečaja za USD (iznad vrijednosti od 1 USD = 5,8 HRK) cijena se korigira 20 dana prije polaska!

Kontakt: Siniša Viđak mob 091.31.33.354. radnim danom od 8:30h do 18:00h
Prijave i rezervacije: F-TOURS putovanja d.o.o. tel. 021.344.842.radnim danom od 8:30h do 18:00h, sobotom 9-12hDodatne informacije vezane za putovanje u Izrael
Carinske formalnosti Svi predmeti namijenjeni za vaše osobne potrebe oslobođeni su carine u Izraelu. Vrijednije (profesionalne) fotoaparate i kamere treba prijaviti na izlasku iz Hrvatske.
Putna prtljaga U zrakoplov je dozvoljeno unijeti samo 1 komad prtljage i to onaj koji odgovara propisanim mjerama – da može stati u pretinac iznad sjedala putnika (do 5 kg). Podsjećamo vas da se u prtljazi ne smije nalaziti oštri predmeti (nožići, turpije za nokte, škarice, tekućina preko 100 ml – ovo pravilo posebno vrijedi za povratak – ni u kom slučaju ne stavljati vodu iz Jordana koju kupite u bočicama u ručnu prtljagu...). Takve stvari stavite u veliki kofer koji se predaje u avion a koji ne ide s vama (do 20 kg).
Novac Izraelska novčana jedinica je Šekel, u opticaju je i Američki Dolar. U većim trgovinama i hotelima primaju se i kreditne kartice – Visa, Master, Diners, American. Sve se može plaćati dolarima osim što valja imati malo sitniša za odlazak u WC pogotovo ako treba ubaciti novčić u automat.
Odjeća i obuća Odjeća i obuća treba biti pogodna za duža stajanja i šetnje. Temperatura u Izraelu u studenom slična temperaturi u Hrvatskoj u rujnu, stoga treba ponijeti topliju odjeću za večer, dok je za dnevne razglede dovoljna laganija i prozračna odjeća. Ponijeti pristojnu odjeću – ramena i koljena moraju biti pokrivena prilikom posjeta sakralnim objektima.
GSM telefoniranje Naši GMS operateri imaju ugovore s lokalnim kompanijama: Orange i Cellcom. Cijena minute poziva prema Hrvatskoj iznosi oko 2,50 EUR od 08 - 20 h, noću oko 2,00 EUR, dok je cijena SMS poruke oko 0,50 EUR. Telefoniranje iz soba je preskupo.
Lopovi Najbolje je nabaviti malu torbicu oko vrata i krupniji novac i dokumente čuvati u njoj, a ostalo u džepu. Kupovanje izvan trgovina je opasno jer tu lopovi koriste gužvu i kradu. Nisu nasilni pa su zato neprimjetni, ali vješti.
Gdje god budemo slavili sv. misu običaj je dati mali slobodni prilog za crkvu ili lemuzinu.
Svi ćete dobiti kape od nas, a kapa na glavi je obvezna za muške kad se posjećuje Zid plača (Zapadni zid hrama)
Sunčane naočale i kupaći kostim zbog kupanja u Mrtvomu moru. Poželjno je da svi uđu u Mrtvo more.
Voda – piti najmanje 1 – 2 litre vode dnevno. Voda u česmama je zdrava, a voda se može kupiti u autobusu. Ako slučajno voda nije za piće bit ćete na to upozoreni jer piše i na engleskom jeziku.
Piće uz objed: uz objed se servira voda i možda neki sokovi s vodom. Piće je prilično skupo.
Slikanje i snimanje: Na većini lokaliteta je dozvoljeno, ali ako negdje nije, bit ćete obaviješteni.Zabranjeno je fotografiranje vojnih i policijskih objekata.
U sobama u hotelu ne ostavljati ništa vrijedno. Koristiti sefove na recepciji hotela. Novac i putovnicu uvijek imati sa sobom. Imat ćemo prigodne molitvenike i pjesmarice. Svi ćete stoga moći sudjelovati u pjesmi i molitvi.
Bračni parovi u Kani Galilejskoj moći će obnoviti bračne zavjete i dobiti prigodnu diplomu.
Kupovanje suvenira: na svakom mjestu koje posjećujemo može se nabaviti nešto što je za to mjesto karakteristično.
POZOR: mi smo grupa koja tih dana treba funkcionirati. Stoga je vrlo važno slijediti upute voditelja, ne kasniti i ne gubiti vrijeme kupujući suvenire osim kad za to dobijemo vrijeme.

Rezervacije: Poslovnica  021 / 344.842.
Kontakt: Siniša Viđak 091 31 33 354 begin_of_the_skype_highlighting            091 31 33 354      end_of_the_skype_highlighting

SLIČNO PUTOVANJE: Jordan & Izrael OVDJE
© Copyright 2015 F-tours putovanja d.o.o.