GRČKA

SIENA – SAN GIMIGNANO – FIRENCA – PISA – CINQUE TERRE

TERMIN

02.10. – 09.10.’21.

TRAJANJE

8 dana

PRIJEVOZ

avion iz Splita

CIJENA

od 6.490,00kn

DETALJNO O PUTOVANJU

1) subota SPLIT – ATENA
Okupljanje skupine za putovanje u Grčku u zračnoj luci Split u 16:45 sati. Putnici se upoznaju s vodičem putovanja, obavljaju prijavu na let (potreban vam je putni dokument, osobna iskaznica ili putovnica, predaja putne torbe, preuzimanje ukrcajne karte. Sigurnosne i granične kontrole. Let Split-Atena 18:30h/21:15h (lokalna vremena na odredištima). Nakon preuzimanja prtljage vožnja prema Nafplionu. Smještaj u hotel očekujemo iza ponoći. Noćenje #1.

2) nedjelja EPIDAUR – MIKENA
Doručak. Putovanje Grčka iz Splita vodi nas do posjeta lokalitetu Epidaur i drevnoj Mikeni. Epidaur je smješten u Saronskom zaljevu i dugo je bio neovisan grad. Poznat po Apolonovom sinu Asklepiju u čije lječilište hrle Stari Grci. Danas se lokalitet sastoji od monumentalnih građevina (stoa, stadion, tolos, Asklepijev hram), te najvećeg kazališta Stare Grčke. Kazalište je obnovljeno i fascinira kako veličinom tako i savršenom akustikom. Nakon obilaska nastavljamo prema obližnjoj Mikeni. Napravit ćemo stanku za posjet radionici keramike i za ručak. Poslijepodne uranjamo u još dalju prošlost kada je Mikena bila važno središte Grčke i Sredozemlja u drugom tisućljeću pr. Kr. Obilazimo veličanstvena Lavlja vrata, kružnu utvrdnu arhitektura, tolose i drevne grobnice vladara (Artrejeva grobnica). Povratak u hotel. Slobodna večer i noćenje #2.

3) ponedjeljak OLIMPIJA – PATRAS
Doručak i odjava iz hotela. Naše putovanje u Grčku danas nas vodi prema zapadu i obalama Jonskog mora. Obilazimo Olimpiju, drevno svetište poznato kao mjesto održavanja drevnih i prvih Olimpijskih igara: Pritaneon, Filipejon, Herin hram, Stadion, Eko stoa, Stoa Hestija, Zeusov hram i Zeusov oltar, Gimnazion, … Vrijedi posjetiti i Muzej Olimpije koji se nalazi na lokalitetu. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavljamo za Patras, veliki grad i luka koji vrvi životom. Stanka za šetnju središtem, kupnju, večeru. Smještaj u hotel i noćenje #3.

4) utorak DELFI – KALAMPAKA
Doručak i odjava iz hotela. Putovanje Grčka iz Splita nastavljamo prelaskom novog mosta Rio-Antirio preko Korintskog zaljeva i prema Delfima. Rijetko se koji lokalitet na svijetu može podičiti slavom koja pripada Delfima. Mjesto proročanstava koje su u velebnom Apolonovom hramu izricale Pitije, ujedno i mjesto održavanja Pitijskih igara, jedinih koje su bile poznate jednako koliko i Olimpijske igre. Lokalitet se smjestio na fantastičnoj lokaciji, strmini koja se s planine spušta prema plodnoj dolini. Obilazak uključuje šetnju do Stadiona, te završava pregledom Muzeja Delfa. Nastavljamo putovanje prema sjeveru i Kalampaki. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje #4.

5) srijeda METEORA – ATENA
Doručak i odjava iz hotela. Putovanje u Grčku privodimo kraju. Obilazimo Meteoru, nestvaran prizor prirodnih formacija na kojima su srednjovjekovni kršćani podigli manastire. Vožnja između ovih čudesnih formacija kamena je nezaboravno iskustvo. Obilazimo jedan od manastira kako bismo zašli u svijet molitve i mira, onaj svijet koji je pomogao sačuvati grčki jezik i kulturu u vrijeme osmanlijske okupacije. Nakon posjeta vožnja za Atenu. Smještaj u hotel i noćenje #5.

6) četvrtak ATENA
Doručak. Naše putovanje u Grčku započinjemo obilaskom glavnog grada Atene. Panoramska vožnja: Trg Sintagma sa stražom ispred zgrade Parlamenta, Akademija, Biblioteka, Zappeion, Hram Zeusa Olimpijskog, Nacionalni park, Olimpijski stadion. Slijedi pregled Akropole sa slavnim Partenonom. Šetnja starim gradskim središtem, trgovima i uličicama koje vrve od trgovina, suvenirnica, kavana i restorana. Slobodno poslijepodne. Povratak u hotel. Fakultativna večera uz folklorni program. Noćenje #6.

7) petak ATENA – SOUNION
Doručak. Putovanje u Grčku danas započinjemo izletom na krajnji jug poluotoka Atike. Posjet Posejdonovom hramu na rtu Sounion koji na svojoj prekrasnoj lokaciji dominira morskom pučinom. Nakon obilaska slobodno vrijeme za uživanje u krajoliku, kupanje (ponesite ručnik, kupaće kostime i sandale) i ručak (preporučamo riblje specijalitete). Slijedi vožnja preko priobalne atenske četvrti Glifada i Pireja prema Ateni. Slobodan ostatak dana. Noćenje #7.

8) subota ATENA – SPLIT
Doručak i odjava iz hotelskih soba. Vršimo ukrcaj prtljage u autobus. Putovanje Grčka iz Splita danas nas vodi u atenske muzeje koji kriju neprocjenjivo umjetničko blago Stare Grčke. Jutro ćemo posvetiti Muzeju Akropole koji je nedavno otvoren i na fantastičan način dopunjava posjet atenskoj Akropoli. Popodne odlazimo do Nacionalnog arheološkog muzeja za pregled najbolje i najveće zbirke artefakta koji su sačuvani na teritoriju Grčke. Slobodno vrijeme. Transfer do zračne luke. Prijava na let, granične formalnosti. Let Atena-Split 21:55h/22:35h. Naše nezaboravno putovanje u Grčku završava.

Cijena

6.490,00 kn (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 30 dana prije polaska na žiro-račun Agencije
6.945,00 kn (redovna cijena) za one koji minimalno 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći kreditnu karticu

Načini plaćanja putovanja:
Prilikom prijave za putovanje u Grčku uplaćuje se iznos nepovratne rezervacije od 1.000,00 kn. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 21 dan prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 21 dana prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana.

Let Croatia Airlines Split-Atena-Split,

prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja,

smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama na bazi sedam (7) noćenja s doručkom,

pratitelja skupine tijekom putovanja,

troškove organizacije putovanja,

osiguranje putnika od nesretnog slučaja,

osiguranje od profesionalne odgovornosti,

polica jamčevine za turističke paket aranžmane.