MAKEDONIJA & ALBANIJA

TIRANA – OHRID – SKADAR

TERMIN

Polasci: 03.04. / 19.06.

TRAJANJE

5 dana

PRIJEVOZ

autobus

CIJENA

od 2.275,00kn

DETALJNO O PUTOVANJU

1) dan SPLIT – VINARIJA ŠIPĆANIK – TIRANA
Sastanak putnika na dogovorenom polazištu u 5:00 sati ujutro. Ukrcaj prtljage u autobus, upoznavanje s vodičem i polazak prema Crnoj Gori. Odlazimo prema jednoj od najvećih vinskih plantaža Europe 13. Juli i posjećujemo vinski podrum Šipćanik smješten unutar ogromnog podruma koji je izgrađen u vrijeme SFRJ kao popratni i skriveni dio vojne zrakoplovne baze. Uživajte u degustaciji fantastičnih i visoko-kvalitetnih vina. Moguće je organizirati ručak. (Ako vinarija ne bude otvorena zamijenit ćemo ovaj sadržaj posjetom Cetinju). Nastavljamo do obližnje granice i ulazimo u Albaniju. Smještaj u hotel u Tirani. Večernja šetnja gradom. Noćenje #1.

2) dan TIRANA – OHRID
Doručak. Danas ćemo upoznati glavni grad Albanije, koji se vidno transformira u vrlo kratkom vremenu. Grad ima oko pola milijuna stanovnika, a u okrugu živi preko 800.000 ljudi. Razgledavanje u pratnji vodiča: Skenderberg trg, Ethem Bey džamija, Sahat kula, Nacionalni povijesni muzej, Palača kulture, Mauzolej Enver Hodže. Nakon obilaska slobodno vrijeme za ručak u nekom od preporučenih restorana (cijene su izuzetno povoljne, a hrana ukusna). Poslijepodne nastavljamo prema Makedoniji. Po dolasku u Ohrid smještaj u hotel. Noćenje #2.

3) dan OHRID & Sv. NAUM
Doručak. Obilazimo Ohrid: Grad je uvršten na popis UNESCO-ve baštine već 1980. godine. Ohridom dominiraju brojne crkve i manastiri kojih je nekoć bilo koliko i dana u godini. Smješten uz Ohridsko jezero odavno postaje makedonsko turističko središte i ljetovalište. Osim hotela, brojnih restorana i kavana, poznat je po tajnoj izradi nadaleko poznatih ohridskih bisera. Razgledavanje stare gradske jezgre u pratnji vodiča: Spomenik Ćirilu i Metodu, Crkva Sv. Sofije, Antički teatar, Sv. Jovan Kaneo, Sv. Kliment (IX. St.), ranokršćanska crkva Sv. Erazma (IV. St.), Samuilova tvrđava (X./XI. St.). Moguće je organizirati zajednički ručak. Poslijepodne odlazak prema Crkvi Sv. Nauma. Prvi manastir na ovom mjestu podigao je sv. Naum krajem IX. stoljeća. Smješten na prekrasnoj lokaciji (litici iznad Ohridskog jezera) manastir je često dograđivan da bi konačni izgled dobio u XVI. stoljeću. Postao je jedna od najpoznatijih znamenitosti Makedonije. U blizini je izvor Crnog Drima. Nakon obilaska povratak u Ohrid. Slobodna večer. Noćenje #3.

4) dan OHRID – KRUJE – SKADAR
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Albaniji. Sredinom dana dolazimo u Kruje. Središte otpora Osmanlijama u XV. stoljeću pod vodstvom legendarnog odmetnutog janjičara Skenderbega. Ovo je mjesto nacionalnog ponosa Albanije u kojemu ćemo prošetati pazarom i običi Skenderbegov dvorac. Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu suvenira, ručak ili okrjepu u nekoj od kavana. Kraća vožnja za Skadar (alb. Shkodra), grad od oko 110.000 stanovnika, a okružen s tri rijeke: Kir, Drin i Bojana (Buna). Smještaj u hotel. Večernja šetnja središtem grada, Pjaca i glavna ulica koja vodi od Katedrale (sveti Stjepan), spomenik Majci Tereziji. Noćenje #4.

5) dan SKADARSKO JEZERO – SPLIT
Doručak i odjava iz hotela. Nastavljamo prema Crnoj Gori i mjesta Virpazar gdje je smješten Nacionalni park Skadarsko jezero. Istočni dio jezera pripada Albaniji, a zapadni leži unutar teritorija Crne Gore. Izlet brodom po jezeru. Tijekom plovidbe imat ćemo priliku vidjeti otoke i otočiće, raznoliku faunu (posebno ptice močvarice) i stare sakralne objekte na otočićima. Ručak nakon plovidbe (na jednoj od neiskvarenih, skrivenih plaža uz jezero). Kušat ćete lokalne specijalitete, od pršuta do dimljenog šarana i svakojakih plodova jezera. Povratak do autobusa i povratak prema Splitu. Stanka u Tivtu za nezaboravni užitak – slatke delicije u jednoj iznimnoj slastičarnici (vjerujemo da ćete dio ponude ponijeti sa sobom kako biste se pogostili i počastili svoje ukućane). Dolazak u Split očekujemo kasno navečer

Cijena

2.275,00 kn (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 21 dana prije polaska na žiro-račun Agencije
2.435,00 kn (redovna cijena) za one koji najmanje 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći CC

Načini plaćanja putovanja:
Prilikom prijave za putovanje Makedonija, Albanija i Crna Gora iz Splita uplaćuje se minimalni iznos rezervacije od 350,00 kn. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 21 dan prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 15 dana prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana. Cijena je kalkulirana za minimalno 30 osoba. Putnici se obvezuju uplatiti 275,00 kn po osobi ako bude 20-29 prijavljenih.

prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama koje su navedene u programu putovanja

smještaj u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja s doručkom,

pratitelja skupine tijekom putovanja,

lokalne vodiče gdje su propisani,

osiguranje putnika od nesretnog slučaja,

osiguranje od profesionalne odgovornosti,

policu jamčevine za turističke paket aranžmane.

* Za sve putnike, bez obzira na mjesto ukrcaja, vrijedi ista cijena.