MAROKO

FES – RABAT – CASABLANCA – MARRAKECH

TERMIN

28.09. – 05.10.’19.

TRAJANJE

8 dana

PRIJEVOZ

avion

CIJENA

od 7.590,00kn

DETALJNO O PUTOVANJU

1) dan subota SPLIT – FES
Okupljanje skupine za putovanje u Maroko iz Splita u zračnoj luci Split U 12:30 sati. Prijava na let za Fes, granične i sigurnosne formalnosti. Dolazak u Fes ranije navečer. Po slijetanju granične formalnosti, preuzimanje prtljage i transfer do hotela 4*. Večera i noćenje #1.

2) nedjelja FES
Doručak. Fes je jedan od četiri kraljevska grada Maroka, a u njemu živi oko 800.000 stanovnika. Medina Fes el Bali je na popisu svjetske kulturne baštine UNESCO-a. U gradu je najstarije sveučilište na svijetu još uvijek u funkciji, Al-Karauine, osnovano 859. godine. Obilazak grada u pratnji vodiča: Bouanania medresa, fontana Nejjarine, mauzolej Idrissa II. Šetnja starom jezgrom (medina) koju odlikuju šarene, krivudave ulice koje se isprepliću u nevjerojatno slikovit mozaik. Ovdje su radionice u kojima se izrađuju predmeti od kože, srebra, keramike. Razgled Židovske četvrti i Kraljevske palače (izvana). Dio vremena Slobodan za uživanje u atmosferi i šetnji labirintom starih ulica, kupnju suvenira. Povratak u hotel. Večera i noćenje #2.

3) ponedjeljak MEKNES – VOULUBILIS
Doručak. Vožnja za Meknes. Okolica i grad su poznati po poljoprivredi, industriji, obrtu i trgovini – od maslina do vune i cementa. S obzirom na povijesno značenje jača i turizam. Grad je bio prijestolnica Maroka od 1672. do 1727. Obilazak središta u pratnji vodiča: Gradska vrata Bab Mansoura, džamija Moulay Ismaila, Sultanova palača El Mekzen, Mauzolej Mulaj Ismaila i medina. Slobodno vrijeme za ručak. Kraća vožnja kako bismo stigli do Volubilisa – izvanrednog arheološkog lokaliteta s ostacima antičkog polisa. Nastavak vožnje za Rabat. Smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje #3.

4) utorak RABAT – CASABLANCA – MARRAKECH
Doručak. Obilazimo Rabat koji je glavni grad Maroka. Grad bogate kulturno-povijesne baštine (na popisu UNESCO-ve svjetske kulturne baštine) koji je spoj novog i starog. Noviji dio grada uglavnom je podignut u vrijeme francuskog protektorata, a projekt je bio jedan od najvećih i najambicioznijih urbanih projekata XX. stoljeća u Africi. Obilazimo: Ville Nouvelle (moderni dio grada), Židovska četvrt zaokružena zidinama (Mellah), Kraljevski dvor Mechoaur s kraljevskom džamijom, Medina sa zanatskim radionicama, Oudaya kasbahom s prekrasnim andaluzijskim vrtom i uskim bijelo-plavim uličicama, mauzolej Mohameda V. i Hassanov toranj. Slobodno vrijeme za ručak. Slijedi vožnja za Casablancu: Najveći marokanski grad smjestio se uz Atlantik i prvenstveno je važna trgovačka luka. Džamija Hassana II. je po veličini druga na svijetu, odmah iza džamije u Meki (ulaznica oko 13e). Panoramski obilazimo grad, njezine široke avenije i nastavljamo putovanje prema hotelu 4*. Večera i noćenje #4. (Zbog satnice dolaska u hotel možda večera bude u nekom od restorana uz rutu kretanja).

5) srijeda MARRAKECH
Doručak. Putovanje u Maroko iz Splita dovelo nas je u Marrakech. Grad ima više od milijun stanovnika i četvrti je po broju žitelja u Maroku. Medina se nalazi na popisu UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Ovo je spektakularni kraljevski grad osnovan na početku dinastije Almoravida sredinom XI. stoljeća. Osim obrta i trgovine, gospodarstvo mu obilježava i turizam s više od dva milijuna posjetitelja godišnje. Tijekom obilaska upoznat ćemo Gradsku vijećnicu, gradska vrata Bab Agnaou i gradske zidine medine, povijesni trg Jemaa el Fnaa, džamiju Kutubia, Mauzolej Almoravida, Palača Bahia, grobnice dinastije Saadi i Medresu Ben Jusufa. Slobodno vrijeme za šetnju i trgovinu po suku (natkrivenim trgovačkim uličicama koje su najveće u Maroku). Povratak u hotel.Večera i noćenje #5.

6) četvrtak MARRAKECH – OUARZAZATE
Doručak. Odjava iz hotela. Krećemo se prema marokanskom „početku“ Sahare. Vrata pustinje, Ouarzazate nalazi se na početku oceana pijeska koji se proteže gotovo četiri tisuće kilometara prema istoku. Prolazeći preko planinskog prijevoja Tizin’nTichka (preko 2.200mnm) spuštamo se u selo Ait Ben Haddou u kojemu su snimani „Ratovi zvijezda“. Selo naseljava samo nekoliko obitelji, pod zaštitom je UNESCO-a, a oduševit će vas tornjevi s krenelacijama, ukrašeni geometrijskim motivima. Nastavljamo za Ouarzazate. Berberski grad na 1.160 mnm, smjestio se na rubu pustinje i nosi nadimak „Vrata pustinje“ Posjetit ćemo možda i najljepši marokanski kasbah (utvrđeno selo). Smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje #6.

7) petak MARRAKECH – PALMERAIE Oaza
Doručak i odjava iz hotela. Vraćamo se u Marrakech. Posjet Vrtovima Majorelle koji su pripadali Yves Saint-Laurentu. Poslijepodne slobodno vrijeme u gradu ili fakultativni izlet u oazu Palmeraie dugu oko 8 kilometara, u kojoj se nekoliko stotina tisuća palmi proteže na površini od 140 km2. Ovdje ćemo jahati na devama drevnom karavanskom rutom. Odmorit ćemo u sjeni palmi, okrijepiti se čajem od mente u beduinskom šatoru. Povratak u Marrakech i zajednička večera. Transfer u zračnu luku. Prijava na let za Split. Sigurnosne i granične formalnosti. Noćni let.

8) subota MARRAKECH – SPLIT
Dolazak u zračnu luku Split sredinom dana. Putovanje u Maroko iz Splita završava.

Cijena

7.590,00 kn (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 30 dana prije polaska na žiro-račun Agencije, cijena vrijedi za prvih 15 prijavljenih.
8.120,00 kn (redovna cijena) za one koji minimalno 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći kreditnu karticu, cijena vrijedi za prvih 15 prijavljenih.

Prilikom prijave za putovanje u Maroko iz Splita uplaćuje se iznos nepovratne rezervacije od minimalno 2.000,00 kn. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, do najkasnije 30 dana prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 21 dan prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana.

First-Minute popust za sve prijavljene do 26.02.2019. i za prvih 15 prijavljenih sudionika putovanja,

let zrakoplovom Split – Marrakech – Split uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija i jednu putnu torbu (kofer) do 20 kg,

smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama na bazi 6 polupansiona (2 noći Fes, 1 noć Rabat, 2 noći Marrakech i 1 noć Ouazazarte),

pratitelja skupine tijekom putovanja,

lokalnog vodiča u Maroku (engl.),

prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja,

osiguranje putnika od nesretnog slučaja,

osiguranje od profesionalne odgovornosti,

policu jamčevine za turističke paket aranžmane.