POLJSKA

KRAKOV – WIELICZKA – BRNO

TERMIN

04.10. – 08.10.’19.

TRAJANJE

5 dana

PRIJEVOZ

autobus

CIJENA

od 1.750,00kn

DETALJNO O PUTOVANJU

1) dan SPLIT – KRAKOV
Okupljanje skupine za putovanje u Poljsku iz Splita kraj Lučke Kapetanije u 18 sati. Ukrcaj u autobus i vožnja autocestom kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju prema Poljskoj (noćna vožnja uz redovne stanke za odmor).

2) dan WIELICZKA – KRAKOV
Dolazak do rudnika soli Wieliczka očekujemo oko 10 sati. Ovaj je rudnik soli, tog ‘bijelog zlata’ bio u trajnoj uporabi od 13.st. do 2007. što ga čini možda i najduže korištenim rudnikom svijeta. Danas je zaštićen kao povijesni spomenik Poljske i nalazi se na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Rudnik je dubok 327 m, i ima skoro 300 km tunela. Zbog kapela, kipova i svijećnjaka isklesanih od soli rudnik još nazivaju „Podzemna katedrala od soli“. Nakon obilaska odlazimo u Krakov. Smještaj u hotel. Nakon odmora odlazimo do središta grada – šetnja, fotografiranje, mogućnost zajedničke večere. Povratak u hotel i noćenje.

3) dan KRAKOV
Doručak. Krakov je od 11. do 17. stoljeća bio glavni grad kraljevine Poljske. Danas je ovo drugi po veličini grad ove velike zemlje. Svoje zlatno doba doživio je u 15. i 16. st. kada postaje jedna od renesansnih prijestolnica Europe. Obilazak grada uključuje obilazak Starog Mesta, četvrti Kazimierz i kraljevskog dvorca Wawel (ovo su djelovi stroge gradske jezgre pod zaštitom UNESCO-a). U Starom mestu posebno je zanimljiva Krunidbena staza, a u četvrti Kazimierz pronalazimo lijepe renesansne palače, slikovite ulice i Židovsku četvrt. Nakon obilaska slobodno vrijeme. Noćenje.

4) dan KRAKOV – BRNO – SPLIT
Doručak i odjava iz hotela. Transfer autobusom prema Brnu (oko pet sati vožnje). Najveći moravski grad i drugi po veličini grad Češke. Grad je smješten na sutoku rijeka Svitave i Svatke i nalazi se uz najkraću rutu našeg putovanja prema Splitu. Obilazimo Katedralu svetih Petra i Pavla, Dvorac Špilberk, Stara gradska vijećnica, Crkva svetog Jakova, Crkva Kapucinera, gradski trgovi. Slobodno vrijeme u središtu. Nastavak putovanja autocestom prema Splitu u 18 sati.

5) dan … SPLIT
Dolazak na polaznu postaju očekujemo ujutro oko 6 sati.

Cijena

• 1.750,00 kn (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 30 dana prije polaska na žiro-račun Agencije
• 1.875,00 kn (redovna cijena) za one koji minimalno 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći kreditnu karticu

Prilikom prijave za putovanje uplaćuje se iznos rezervacije u iznosu od 300,00 kn. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 21 dan prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 15 dana prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana.

Prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja,

smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja s doručkom (Krakov),

pratitelja skupine tijekom putovanja,

lokalne vodiče na engleskom jeziku gdje su propisani,

troškove organizacije putovanja,

osiguranje putnika od nesretnog slučaja,

osiguranje od profesionalne odgovornosti,

polica jamčevine za turističke paket aranžmane.