PORTUGAL

FATIMA – PORTO – COIMBRA – LISABON – SINTRA – EVORA

TERMIN

19.06. – 27.06.2020.

TRAJANJE

9 dana

PRIJEVOZ

avion

CIJENA

od 6.490,00kn

DETALJNO O PUTOVANJU

1) dan SPLIT/ZAGREB – LISABON – TOMAR – FATIMA – AVEIRO – PORTO
Sastanak putnika za putovanje u Portugal u zračnoj luci Split u 5:15h, a za putnike iz Zagreba u zračnoj luci Zagreb u 6:00h. Prijava na let za Lisabon, predaja putne torbe, preuzimanje ukrcaje karte, granične i sigurnosne formalnosti. Let Split-Zagreb 0615h/0700h. U duty free zoni zagrebačke zračne luke okupljanje svih putnika. Let Zagreb-Lisabon 0755h/1010h. Ukrcaj u autobus i jednosatna vožnja za Tomar. Obilazimo veliki Samostan vitezova templara, Convento de Cristo, čiji korijeni sežu u 12.st. Ovaj povijesni dragulj bio je od posebne važnosti u vrijeme Henrika moreplovca i Velikih prekomorskih otkrića. Nakon obilaska kraća vožnja za Fatimu (35km). Mjesto ukazanja Blažene Djevice Marije koje danas posjećuju hodočasnici iz svih krajeva svijeta. Prošetat ćemo do svetišta, razgledati, kupiti suvenire i napraviti stanku za ručak. Vožnja za Aveiro (oko sat i pol). Ovdje ćemo prošetati slikovitim središtem ovog gradića, uživati u fasadama toplih boja, upoznati se s azulejos keramikom, kušati lokalnu slasticu ovos moles, razgledati kanale i tradicionalne brodice koje su se koristile za plovidbu. Kraća vožnja za Porto. Smještaj u hotelske sobe. Noćenje 1.

2) dan PORTO
Doručak. Naše putovanje u Portugal danas započinjemo u 9:00 sati okupljanjem na recepciji hotela i obilaskom Porta. Odlazak u panoramsku vožnju avenijom Boa Vista do Atlantika i Castelo do Queijo, a potom priobalnim cestama do središta grada. Obilazimo Torre dos Clerigos, Avenida dos Aliados, stanicu Bento, Katedralu, crkvu Sv. Franje, zgradu Stare Burze i spuštamo se u četvrt Ribeira (pod zaštitom UNESCO-a). Stanka za ručak. Poslijepodne fakultativno krstarenje rijekom Douro prolazeći ispod šest mostova i posjet vinskim podrumima u kojima se proizvodi Porto. Povratak u hotel. Noćenje 2.

3) dan GUIMARAES – BRAGA – PONTE DO LIMA
Doručak. Odjava iz hotela. Naše putovanje u Portugal danas započinjemo u 8:30 sati okupljanjem na recepciji hotela. Vozimo prema sjeveru, u regiju Minho. Posjetit ćemo koljevku Portugala, slikoviti Guimaraes, staru prijestolnicu iz koje je krenula reconquista. Obilazimo staru srednjovjekovnu utvrdu, a slobodno vrijeme imamo u gradskoj jezgri. Slijedi vožnja za Bragu, episkopalno središte Portugala. Velik i vibrantan grad u čijem središtu nalazimo znamenitu Katedralu (Sé), a na obližnjem brdu prekrasni Bom Jesus do Monte, baziliku, prekrasne vrtove i domišljato osmišljen Križni put. Slobodno vrijeme za ručak. Nakon kraće vožnje obilazimo drevni rimski most Ponte do Lima, smješten u malenom gradu na rijeci Limia. Razgledavanje i slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje 3.

4) dan COIMBRA – BATALHA – NAZARE – OBIDOS – LISABON
Doručak. Naše putovanje u Portugal danas započinjemo u 8:30 sati okupljanjem na recepciji i odjavom iz hotela. Obilazimo šarmantnu Coimbru smještenu na prekrasnoj lokaciji. Ovo je sveučilišni grad vrlo stare tradicije. Razgledat ćemo stare zgrade Sveučilišta, slavnu Biblioteku, Staru Katedralu i šetamo uličicama do gradske jezgre. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja za Batalhu. Ovdje ćemo obići najznamenitiju gotičku građevinu Portugala podignutu u spomen slavne Bitke kod Aljubarrota. Slijedi vožnja prema obali i gradiću Nazare. Poznat po surferskim natjecanjima, gradić ima svoj ribarski ugođaj i prekrasnu pješćanu plažu, te strme klifove. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima odlazimo za Obidos. Ovaj dragulj tradicionalne arhitekture maleno je ali živo mjesto. Sačuvane gradske zidine ostavljaju impresivan dojam, dok se turisti zabavljaju ispijajući liker od višnje. Nastavljamo za Lisabon. Smještaj u hotel. Noćenje 4.

5) dan LISABON
Doručak. Naše putovanje u Portugal danas započinjemo u 9:00 sati okupljanjem na recepciji hotela i obilaskom Lisabona. Panoramska vožnja gradom: Trg Marques de Pombal, Avenida Liberdade, Trg Restauradores, Teatro Nacional d. Maria, Trg Dom Pedro IV, Roxio, Baixa, Praca do Commercio. Slijedi obilazak Katedrale (Sé) i crkve podignute na mjestu rođenja svetog Antuna Padovanskog, te šetnja po četvrti Alfama. Zatim prolazimo pored Elevador de Santa Justa i uspinjemo se prema Bairro Alto. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju strogim središtem grada. Povratak u hotel. Noćenje 5.

6) dan SINTRA
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodan dan u Lisabonu ili fakultativni izlet u Sintru. Ovaj je gradić smješten na fantastičnoj lokaciji uz obronke Mjesečeve planine i uživa blagodat posebne mikro-klime. Biljni pokrov je nevjerojatno gust i u svim nijansama zelene. Najprije posebnim autobusom odlazimo do Palače Pena, smještenoj na vrhu planine. Nestvarna i bajkovita, ova je Palača jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija Portugala. Obilazimo unutrašnjost i uživamo fotografirajući bezbrojne lijepe kadrove Palače i okolice. Spuštamo se u Sintru i uzimamo predah uživajući u lokalnim specijalitetima, posebno slasticama. Poslijepodne obilazimo unutrašnjost Kraljevske nacionalne palače, najstarije i najvažnije građevine u Sintri. Odlazimo do obližnjih Vrtova Montserrat i šetamo kroz nevjerojatnu raskoš biljnih vrsta, od mahovina do cvjetnjača i kaktusa, divovskih stabala i osunčanih travnjaka. Završavamo u Palači koja pripada ovom posjedu i neodoljivo podsjeća na maorsku arhitekturu. Ovaj je dan jedan od vrhunaca našeg putovanja u Portugal. Nastavljamo putovanje za Evoru. Smještaj u hotel. Noćenje 6

7) dan EVORA
Doručak. Doručak. Danas obilazimo Evoru, grad smješten u pokrajini Alentejo. Ovo je grad-muzej uvršten na popis UNESCO-ve svjetske baštine 1986. Ovo je mjesto izuzetno bogate povijesti, od najvećeg portugalskog svetišta iz mlađeg kamenog doba do starih rimskih ruševina i srednjovjekovne arhitekture. Keramikom obložene fasade i balkoni od kovanog željeza dio su čarolije ovog grada. Obilazimo Korintski rimski hram, Katedralu, crvu sv. Franje, Sveučilište, Akvadukt, Dvor V. da Gamme, … Slobodno vrijeme za ručak i individualne programe. Slobodno vrijeme. Noćenje 7.

8) dan BELEM – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL
Doručak. Naše putovanje u Portugal danas započinjemo u 8:30 sati odjavom iz hotela i vožnjom prema Lisabonu. Odlazak do najraskošnije gradske četvrti, Belem. Najprije obilazimo Belemski toranj, vrhunac manuelinskog stila gradnje i jednu od najljepših europskih građevina XVI. stoljeća. Zatim ćemo razgledati Spomenik velikim otkrićima te Samostanski kompleks Sv. Jerolima. Prekrasna crkva Sv. Jerolima krije grob Vasca da Gamme i Luis de Camoisa, a Klaustar spada među najljepše na svijetu. Nećemo propustiti poznate slastice Pasteis do Belem (u neposrednoj blizini). Vozimo prema najzapadnijem rtu Europe, Cabo da Roca, gdje ćemo uživati u pogledu na Atlantik i u prekrasnoj prirodi. Zatim ćemo uz divlje pješčane plaže ponovo zaći u estuarij rijeke Tejo i napraviti stanku u ribarskom gradiću Cascais. Slobodno vrijeme za ručak. Na povratku prema Lisabonu prolazimo kroz mondeni Estoril u kojemu su vile, luksuzni hoteli i veliki Casino. Nakon obilaska smještaj u hotel. Noćenje 8.

9) dan LISABON – ZAGREB – SPLIT
Doručak. Odjava iz hotela i deponiranje ukrcaj prtljage u autobus u 10 sati. Odlazak do Parka Nacija (EXPO), gdje obilazimo 8, razgledamo prekrasnu suvremenu arhitekturu i možemo napraviti kupnju u najvećem šoping centru Portugala, Vasco da Gamma. U 15 sati odlazimo prema obližnjoj zračnoj luci Lisabon. Predaja prtljage, preuzimanje ukrcajnih karata i granične formalnosti. Let Lisabon Zagreb 1710h/2130h. Putnici iz Splita nastavljaju letom Zagreb-Split 2215h/2300h. Putovanje u Portugal završava.

Cijena

• 6.490,00 kn (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji uplatu vrše u cijelosti na žiro-račun agencije najkasnije 21 dan prije polaska
• 6.950,00 kn (redovna cijena) za one koji najmanje 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći CC

Načini plaćanja:
Prilikom prijave za putovanje u Portugal uplaćuje se iznos rezervacije u iznosu od 1.000,00 kn. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 21 dan prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može plaćati i na dodatne obroke nakon polaska terećenjem kreditne kartice na maksimalno 6 dodatnih mjesečnih obroka (ukupni iznos uplata s odgodom može biti do 40% ukupne cijene paket aranžmana).

let zrakoplovom Splita – Zagreb – Lisabon – Zagreb – Split uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija i jednu torbu (kofer) do 23 kg,

smještaj u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama na bazi 8 noćenja s doručkom,

pratitelja skupine tijekom putovanja,

lokalne vodiče na engleskom jeziku gdje su propisani (pratitelj osigurava prijevod na hrvatski jezik),

prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja,

troškove organizacije putovanja,

osiguranje putnika od nesretnog slučaja,

osiguranje od profesionalne odgovornosti,

policu jamčevine za turističke paket aranžmane.