HRVATSKO ZAGORJE

NP PLITVICE – TRAKOŠĆAN – KRAPINA – VARAŽDIN – ZAGREB – VELIKI TABOR

DETALJNO O PUTOVANJU

TRAJANJE

5 dana

PRIJEVOZ

autobus

1) NP PLITVICE – OROSLAVJE/TRAKOŠĆAN/TUHELJ/KRAPINA…

Polazak grupe ispred škole u jutarnjim satima. Vožnja autocestom do NP Plitvice. Nacionalni park se ubraja među najljepše prirodne znamenitosti u Europi. Čini ga skupina od 16 jezera neopisive ljepote te posebna atrakcija Veliki slap… Razgledavanje Plitvičkih jezera, vožnja elektro vlakom i elektro brodićem preko jezera Kozjak. Nastavak putovanja prema Zagorju. Smještaj u hotel. Večera. Zabava. Noćenje.

2) TRAKOŠĆAN – KRAPINA – STUBICA

Poslije doručka, vožnja za Trakošćan, dvorac obitelji Drašković. Lijepo smješten na brežuljku usred park šume, Trakošćan je istodobno kulturno-povijesni spomenik i pejzažni ambijent što čini neodoljivu cjelinu. Razgled zbirke namještaja, slika, oružja i lovačkih trofeja u dvorcu. Potom odlazak za Krapinu te posjet nalazištu arheologa D.G.Krambergera – Hušnjakovo s ostacima Krapinskog pračovjeka i Muzeju evolucije. Organizirani ručak u restoranu. Popodne, odlazak za Stubicu te posjet Muzeju seljačkih buna koji je smješten u Dvorcu Oršić i spomeniku Matiji Gupcu. Večera. Zabava. Noćenje.

3) VARAŽDIN – MARIJA BISTRICA

Nakon doručka odlazak na izlet u baroknu prijestolnicu Varaždin. Povijesna jezgra grada bogata je urbana sredina koja se sastoji od brojnih palača i vila iz doba baroka i secesije. Stari grad je utvrda iz 12. stoljeća izvrsno očuvana kroz burnu povijest, a Varaždinsko groblje biser je parkovne arhitekture i spomenik prirode. Obilazak grada u pratnji stručnog vodiča. Ručak i zatim polazak za Mariju Bistricu te razgled najvećeg Marijanskog zavjetnog svetišta u Hrvatskoj. Povratak u hotel. Sportske aktivnosti. Večera. Zabava. Noćenje.

4) ZAGREB

Poslije doručka, odjava iz hotela te polazak za Zagreb. Razgled grada u pratnji vodiča: Tehnički muzej, Zrinjevac, Trg bana Jelačića, Ilica, Gornji grad (vožnja uspinjačom uključena u cijenu), Kaptol, Katedrala, Trg sv. Marka s Crkvom sv. Marka, Banskim dvorima i sabornicom, Kamenita vrata. Ručak u restoranu. Odlazak za Zoo vrt Maksimir, razgled vrta i slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5) VELIKI TABOR – GREŠNA GORICA – DALMACIJA

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak prema Velikom Taboru. Jedan je od najbolje sačuvanih kasno srednjovjekovnih utvrđenih gradova kontinentalne Hrvatske. Uz novootvoreni izložbeni stalni postav možemo uživati u ljepoti arhitekture dvorca, osjetiti život prošlosti i poslušati zanimljive priče i legende. Nakon razgleda odlazak u pravu zagorsku klet Grešnu goricu na ručak i razgledavanje imanja, životinja te upoznavanje sa starim običajima i tradicijom obrade zemlje i vinograda. Nastavak putovanja autocestom prema Dalmaciji uz pauze. Dolazak ispred škole u kasnijim večernjim satima.

Pošaljite upit

3 + 1 = ?