IZLET HVAR

Stari Grad – Hvar

DETALJNO O PUTOVANJU

TRAJANJE

1 dan

PRIJEVOZ

brod i autobus

Okupljanje ispred škole u dogovoreno vrijeme.

Vožnja autobusom do trajektne luke Split.

Vožnja trajektom do STAROG GRADA na otoku HVARU, te po dolasku u Stari Grad, obilazak Tvrdalja Petra Hektorovića – Tvrdalj je utvrđeni dvorac pjesnika Petra Hektorovića koji je on po svojoj ideji sagradio sebi, svojoj porodici i prijateljima, ali također i ostalim mještanima kao zaklon ako bi zaprijetila opasnost od Turaka. Središnji dio objekta čine ribnjak i spomenik pjesnika.

Šetnja do crkve Dominikanskog samostana Sv. Petra gdje se nalazi grob Petra Hektorovića, stara knjižnica i vrijedna numizmatička zbirka (tu se nalazi i Tintoretto – “Oplakivanje Krista”). Sa tog mjesta pruža se i lijep pogled na Antički Ager (Starogradsko polje, UNESCO 2008.). Šetnja preko ranokršćanske crkvice Sv. Ivana do župne crkve Sv. Stjepana sa baroknim zvonikom koji je odvojen od crkve. Zatim preko barokno-renesansnog trga Škor s ljetnikovcem Hanibala Lucića izlazak na rivu. Nakon šetnje po Starom Gradu, vožnja autobusom do HVARA.

Po dolasku upoznavanje grada u pratnji stručnog vodiča: Katedrala Sv. Stjepana na jednom od najlijepših trgova u Dalmaciji, Arsenal, Hvarsko kazalište (osnovano davne 1612 god.). Zatim šetnja do tvrđave  Fortica – (od talijanski fortezza = utvrda), a od 16. st. Zovu je i tvrđava Španjola. Tvrđava je  s gradskim zidinama predstavljala je nekoć središnju obrambenu utvrda grada Hvara, stoljetnu zaštitnicu grada i luke. O tome najbolje svjedoči stari općinski grb Hvara na kojem je, pored nebeskog zaštitnika sv. Stjepana, Pape i mučenika, prikazana i tvrđava. S tvrđave se pruža jedinstveni pogled na Hvar i Paklene otoke.

Slobodno vrijeme do polaska autobusa za Stari grad. Povratak u Stari Grad  i ukrcaj u trajekt za Split. Polazak broda za Split.

Dolazak u splitsku trajektnu luku, te transfer autobusom do Stobreča.

Pošaljite upit

2 + 2 = ?